Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal – izvor zdravlja i užitka
homepage-1

Vergal

Ime Vergal utisnuto je u pamćenje Novigrađana kao naziv za stari izvor-potok. Kao što je nekoć značio zdravlje, čistoću i život, pristiglo iz netaknutih dubina zemlje, Vergal nastavlja živjeti i danas, jednako izvorno i snažno, kao maslinovo ulje iz vlastite proizvodnje Lagune Novigrad koja već 9 godina uzgaja sorte frantoio, leccino i istarsku bjelicu koje godišnje daju oko 3.500 litara ulja.

Maslinovo ulje i gourmet

Šefovi naših restorana koriste maslinovo ulje Vergal u svim kulinarskim delicijama, nastojeći i kroz lokalne namirnice ponuditi gostima autentični doživljaj Novigrada i jedinstvenog stapanja s djelićem lokalne tradicije. Naime, svaka sorta daje ulje jedinstvenog okusa i arome – tako naš osebujni frantoio naročito pristaje uz meso, dok se univerzalni i popularni leccino, izraženog svježeg i voćnog mirisa, odlično kombinira s gotovo svim kreacijama maštovitog kuhanja.

Naš je chef u tome pravi majstor.
Uvjerite se sami i prepustite se gurmanskim užicima…

Branje maslina i prerada

Branje maslina vrši se ručno i strojno, a berba započinje kada je dvije trećine ploda promijenilo boju pokožice (zrelost ploda je oko 50% kada je plod zrelo-zelene boje). Nakon branja plod se transportira u uljaru na preradu u što kraćem roku. Plod masline prerađuje se centrifugiranjem ili “na hladno”, pri temperaturi od 25 – 27 *C. Dobiveno maslinovo ulje puni se u inox bačve gdje se u klimatiziranim podrumima čuva na temperaturi od 17*C.

Osim u restoranima naših hotela i kampova, maslinovo ulje Vergal možete i kupiti u suvenirnici hotela Maestral.

homepage-2
...ostala ulja možete pronaći u našoj ponudi